October 29, 202006 - 47 51 08 28info@prefuru.nlStichting Surinaamse vrouwen Rijnmond

Prefuru start na de zomervakanie met een servicepunt voor (toekomstige) pendelaars

Home / Nieuwtjes / Uitgelicht / Prefuru start na de zomervakanie met een servicepunt voor (toekomstige) pendelaars
In Uitgelicht

Prefuru start na de zomervakantie met een spreekuur ten behoeve van toekomstige Surinaamse pendelaars/remigranten. Onder de Surinaamse Rotterdammers is er sprake van een steeds groeiende groep pendelaars die zowel in Nederland als in Suriname een gedeelte van het jaar woonachtig zijn. In Rotterdam en omgeving wonen er ongeveer 30.000 Rotterdammers met een Surinaamse achtergrond. Vooral de 50 plussers onder deze groep overwegen om na het bereiken van de pensioenleeftijd te gaan pendelen.

Deze groep heeft te maken met zowel de Nederlandse als met Surinaamse overheidsinstellingen. Te denken valt aan de communicatie met de uitkerende instellingen, UWV, gemeentelijke diensten, SVB e.a. in Nederland. Daarnaast is het zaak om de mensen ook wanneer ze in Suriname vertoeven jaarlijks te kunnen helpen met het invullen van hun belastingformulier.

Ook zaken als de keuze van bonafide bouwers is voor deze mensen van belang. Een andere vraag van de pendelaars is hoe zij aan een betrouwbare inspecteur/bewaker van de bouw van hun woning/nieuwbouw kunnen komen.

Dit servicepunt van Prefuru is bedoeld ter optimalisering van het aanbod aan de groep pendelaars uit Nederland en wordt als een extra product van Prefuru ontwikkeld.

Recent Posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Contact ons

Stuur ons een email en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!